ДЕБАТЪТ ЗА ЛЮБОВТА

Днес 14 – ти февруари  по повод св. Валентин се организира съвместна инициатива между ЦОП – Червен бряг и ПГМЕТ – ‘’9 –ти май ‘’ – Червен бряг.

Инициативата бе озаглавена ‘’ Дебатът за любовта’’ и е част от националния календар на СОНИК СТАРТ и план графика на ЦОП за 2019г..  Целите, на която бяха популяризиране на възгледите и даване на сцена за свободна изява на младите хора в общината. Превенция на моделите на сексуалното общуване.

Дебатът бе осъществен със съдействието на зам. директора на ПГМЕТ ‘’ 9 – май ‘’ Мирослав Михайлов, психологът на училището Георги Колев, Валентина Иванова – ръководител/педагог ЦОП и Атанас Атанасов – психолог ЦОП. Реализира се в 9а и 10б класове. Премина като същински дебат по темите касаещи младите хора свързани с любов, предизвикателства, предпазване и превенция.

Започна с всъпителна част Breimstorming, премина към дебатиране на теми свързани с любовта, видовете любов, етапите през които преминава личността и съвместното преплитане на хората и чувствата. Завърши с превенцията и предпазванията от полово предавани болести, през опасностите, които крие интернет и общуването на младите във facebook.

Накрая учениците дадоха обратна връзка от дебатът като нямаше нито една отрицателна такава.